Home

Blog

 Art Gallery

Wat is Nuido

Wie ben ik

Karayori of line of staggered diagonal

door | mrt 20, 2024 | Japans borduren | 0 Reacties

Karayori of line of staggered diagonal

door | 20 mrt 2024 | Japans borduren | 0 Reacties

De basis van het borduurwerk is klaar. Alle foundation is geborduurd, de superimposed is klaar en goed gelukt, vind ik zelf. Ik ben ook heel blij met de kleurcombinatie, subtiel, zacht en herfstig. De enige kleur die ik heb vervangen is het heldere oranje (ipv een donkere bruin-oranje). Dit geeft het stuk iets meer helderheid en een jongere uitstraling.
Nu komt de afwerking.

lijntjes in de schoenen

De lijntjes over de schoenen, de lijnen in de strik, dit soort details maken het werk af.
Ik moet even zoeken naar de juiste dikte van de karayori. Er is geen foto van, maar de eerste poging voor de schoenen zag er niet uit. Veel lijn en weinig schoen. Met de dunne lijntjes die je nu ziet ben ik wel blij. De kleur is een sterke kleur, deze dunne lijntjes zijn voldoende. ( de neus is net zo dun). De rest van de lijnen wordt iets dikker, de meeste daarvan zijn kleur op kleur.
De tak die ze in haar rechterhand heeft krijgt wat groen in de bovenkant. Daarvoor gebruik ik 2 karayori die in elkaar overgaan. Met couching werk ik dit weg.
De pijp borduur ik met #2 goud en een dunne karakyori, staggered diagonal geeft een te rommelige uitstraling voor een strakke pijp.

lijntjes in de schoenen

In de gele onderkimono vallen de harde lijnen van de karayori te veel op, deze vervang ik door staggered diagonals. Ook de ronde buitenranden krijgen hier en daar een rand staggered diagonal, waardoor ze er ronder en zachter uitzien.

Ze is klaar. Ik ben blij met haar.
Ik heb me ongeveer 95 uur met veel plezier met haar onderhouden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *