Home

Blog

 Art Gallery

Wat is Nuido

Wie ben ik

Domoto Insho

door | jan 17, 2024 | Japans borduren | 0 Reacties

Domoto Insho

door | 17 jan 2024 | Japans borduren | 0 Reacties

Domoto Insho

De Japanse schilder en drukker Domoto Insho leefde van 1891-1975. Hij heeft een serie schilderijen van de 12 maanden gemaakt, waarvan dit door mij gekochte ontwerp de maand november is.

Dit stuk van een jonge vrouw met pijp heb ik van het JEC gekocht in een veiling. Nadat ik 2x een bod had gedaan was het stuk ineens van de website verdwenen. Jammer, ik had achter het net gevist, dacht ik.

Maar een paar weken later kreeg ik een mail van Kazumi van het JEC Of ik mijn stuk wilde betalen, dan kon ze het opsturen. Blijkbaar was er iets mis gegaan, maar had ik er een prachtig stuk bij.

Het stuk is van Kurenai-kai en er zijn kleuren bijgeleverd die zijn uitgekozen door iemand in Japan.

De kleuren hebben geen nummers, maar het is in verschillende zakjes geleverd met een korte beschrijving waar de kleuren moeten komen. Zo kan ik toch alle kleuren plaatsen.

Links op het plaatje van het ontwerp zie je de tweede kimono (onderkimono), de eerste kimono hangt daar op de heup. Voor de tweede kimono was een erg donkere oranje bruin gekozen. In Japan gebruiken ze veel ingetogener kleuren dan wij doen. Ik vond de donkere kleur niet mooi en na een les over kleur tijdens de teachersclass heb ik een helderder oranje gekozen om een jongere uitstraling te krijgen.

Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Het ziet er “eenvoudig” uit, maar het is een bedrieglijk lastige techniek.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *