Home

Blog

 Art Gallery

Wat is Nuido

Wie ben ik

De kleur van water

door | apr 8, 2020 | Japans borduren | 0 Reacties

De kleur van water

door | 8 apr 2020 | Japans borduren | 0 Reacties

Welke kleur heeft water en hoe breng je het sprankelende over van water. Op het voorbeeld in het boek is het water hard blauw, maar de ondergrond is grijs. Alle kleuren lijken anders op mijn rode achtergrond.
Zelf heb ik moeite met blauw, het is niet een kleur die ik als eerste zal pakken. Maar nu moet ik wat. Eerst verschillende harde blauwen uitgeprobeerd en met één hiervan een stukje geborduurd. Ook gelijk maar wat metallic geprobeerd, maar daar zie je het verschil niet met zilver of een lichte goud. Helemaal goud vindt ik niet mooi bij water. In overleg met Beate heb ik nu een grijs-blauw-groene geprobeerd. Ik vind het een hele mooie kleur. Maar nog mis ik het sprankelende.

In Engeland heb ik geleerd hoe je zilver en goud kunt aanbrengen op stof. Dus, de stoute schoenen aangetrokken en moed verzameld. Ik heb zilver aangebracht op de stof. De eerste aanblik is heel heftig, het lijkt er veel. Wat heb ik gedaan!?! Uiteraard komt hier nog garen overheen, in 2 lagen. Platte zijde en short stitch holding. Maar is dat genoeg?
Na een stuk borduren lijkt het zilver wat af te vlakken. De platte zijde heb ik in 2 diktes aangebracht. Eerst dacht ik, ik laat wat vlakken open, maar dat was nog te heftig. Daarom de vlakken ingevuld met een halve draad. Hopelijk blijft er na de short stitch holding nog genoeg sprankelend zilver over. Nu het eerste stukje short stitch holding er op zit lijkt er toch wel veel van het zilver te verdwijnen. Je ziet eigenlijk alleen dat de ondergrond een andere kleur heeft. Maar misschien is dat wel voldoende. Wordt vervolgd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *