Home

Blog

 Art Gallery

Wat is Nuido

Wie ben ik

 

Als het mogelijk is besteed ik op zondag een paar uren aan mijn Japans borduren. ’s Ochtends, als de rest van het huis nog slaapt, ga ik lekker een poosje zitten genieten. Kopje thee in de buurt, muziekje op de achtergrond, heerlijk, die rust.

 

Op dit moment heb ik 3 stukken opgespannen staan. Het is al net als met mijn kantklossen, ook daar heb ik meerdere kussens in gebruik. Nu heb ik me voorgenomen om in ieder geval fase 4, het goudborduren, eerst af te maken. Eigenlijk wil ik dit stuk in Zwolle, op de Handwerkbeurs, tentoonstellen. Moet kunnen, zou je denken. Ik ben aan het laatste blad bezig en het is nog lang geen februari. Maar het gaat niet zo snel. Het is allemaal goud wat er blinkt en met een lamp op mijn werk zie ik niet meer waar de lijnen staan. Alleen met daglicht (niet te fel zonlicht) kan ik aan dit stuk werken.

Afgelopen zondag heb ik een paar uur kunnen borduren. Ik begon om 9.15 uur met het laatste stukje in het tweede blok,

5 kwartier later zat dat er in. Het was geen groot stuk, maar bij elke bocht moet je de draad laten ontspannen. Dan borduur je de hoek en nog een steek en dan mag je het zilver weer opdraaien, zodat het binnendraadje niet zichtbaar is en de wikkelingen mooi gesloten zijn. Je borduurt daarna verder naar de volgende hoek.

Bij blok 3 lijkt het dan wat sneller te gaan. Je kunt meer draad vastzetten voordat je bij de hoek bent, maar wat je ziet op de foto is toch 1 ½ uur werk. Het is goed dat het nog 4 maanden duurt voordat het februari is. Maar het wordt prachtig.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *